+34936653754 | contacto

escaen

SALA DE PRENSA

09 Dic

Normativa europea d’informació d’al.lergens i intoleràncies

Aquest divendres desde l’Agència Catalana de Consum ens han enviat el següent comunicat respecte a la normativa europea d’informació d’al.lergens i intoleràncies:

“En relació amb la informació que han de proporcionar les diferents col•lectivitats a les persones consumidores en relació amb les substàncies o productes que els poden generar al·lèrgies o intoleràncies, de conformitat i amb motiu de l’entrada en vigor del Reglament (UE) núm. 1169/2011 del Parlament Europeu i del Consell de 25 d’octubre de 2011, us informem del següent:

Col•lectivitats (restaurants, bars, cafeteries, hotels, hospitals, residències, escoles…):

El criteri de l’Agència Catalana del Consum és que caldria col•locar un o diversos cartells, plafons o rètols en un o diversos indrets de l’establiment i que sigui fàcilment perceptible per a les persones consumidores (per exemple, a la zona de recepció de l’establiment o a la caixa). El text informatiu d’aquests cartells hauria de ser el següent:

image001

Seria convenient que aquest mateix text s’incorporés a les cartes i als suports escrits on constin els plats, en aquells establiments que els utilitzin.”

Recordeu també posar aquest text a les cartes i als suports escrits on constin els plats.

D’altra banda, des de l’Agència de Salut Pública de Catalunya ens han comunicat que s’està elaborant, conjuntament amb l’Agència Catalana del Consum, un document informatiu que servirà per a clarificar els principals dubtes que pugui tenir el sector de la restauració, per a l’aplicació d’aquest Reglament Europeu.

Des de l’Agència de Salut Pública de Catalunya estant pendents de la publicació del Reial Decret de l’Estat Espanyol que aprova la norma general relativa a la informació alimentària dels aliments que es presenten sense envasar per a la venda al consumidor final, per a aprovar aquest document, que es penjarà a la web d’aquesta Agència i que us farem arribar per correu electrònic, tant aviat el tinguem.

D’acord amb aquest Projecte de Reial Decret Estatal, per les informacions facilitades per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, es flexibilitzarà la forma de donar la informació sobre la presència d’al•lèrgens en els aliments que es serveixen en els restaurants, de tal manera que es podrà facilitar de manera oral per part del personal de l’establiment, sempre i quan la informació estigui registrada de forma escrita o electrònica i sigui fàcilment accessible tant pel personal de l’establiment, com dels consumidors que la sol•licitin.

El Consell de Ministres celebrat divendres 5/12/2014 no ha aprovat aquest Projecte de Reial Decret Estatal

Durant la setmana vinent us continuarem informant de qualsevol novetat que es produeixi i us donarem les nostres recomanacions sobre aquesta normativa europea.

Visto 5137 veces Modificado por última vez en Lunes, 06 Noviembre 2017 17:02

logotrans

Carrer Pintor Serrasanta, 4
Tels. 93 665 37 54
Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
08860 - Castelldefels Barcelona

 

gencatfullbackgroundwhite90