+34936653754 | contacto

escaen

SALA DE PRENSA

21 Abr

PROU ARBITRARIETAT. QUAN ES TANQUEN LES COMARQUES, S’AFECTA A MOLTS SECTORS, NO A ALGUNS

La FEDERACIÓ D’HOSTALERIA DE LLEIDA, la FEDERACIÓ D'HOSTALERIA DE LES COMARQUES DE GIRONA, la FEDERACIÓ INTERCOMARCAL D'HOSTALERIA, RESTAURACIÓ I TURISME (FIHRT) i l’ASSOCIACIÓ D’EMPRESARIS D’HOSTALERIA DE LA PROVÍNCIA DE TARRAGONA (AEHT), en representació del sector dels empresaris d’hostaleria d’aquests quatre territoris, mostrem novament el nostre enuig per l’arbitrarietat en les decisions del Govern, més pendents de la crítica mediàtica per sectors que hi tenen facilitat en ser-hi presents, que en decidir mesures igualitàries per a tots els sectors afectats i territoris. 

Ens alegrem moltíssim que malgrat l’augment de la mobilitat de Setmana Santa, no s’hagin incrementat les dades sanitàries. També de l’evolució positiva actual de les mateixes i que s’aixequi la restricció de mobilitat. Ho atribuïm a l’exercici de l’autoresponsabilitat de la població, a la millora de les condicions ambientals i de l’avanç decisiu de la vacunació. 

No entenem com el Govern pot aprovar una nova partida de 7,2 milions per compensar específicament les devolucions d'entrades i cancel·lacions sobtades d'activitat cultural causades pel confinament comarcal, quan el sector de l’hostaleria i la restauració s’ha vist tant o més afectada per aquesta decisió, i no ens consta cap línia de compensacions pel nostre sector 

El Govern indica que la nova partida aprovada té com a objectiu protegir el teixit cultural i, des del Departament de Cultura, s’indica ”que el confinament comarcal té un impacte immediat i directe en diversos àmbits del sector cultural, consistent en l’obligació de retornar l’import de les entrades ja venudes per impossibilitat de desplaçament dels espectadors, la qual cosa suposa reducció dels aforaments per raons òbvies. També parla d’altres impactes indirectes: el confinament comarcal, combinat amb les limitacions d’aforament al 50% encara vigents i les mesures ordinàries de distanciament social fan que, malgrat que els espais mantinguin la seva programació, en molts casos hagin de cancel·lar els espectacles, perquè mantenir la programació els resulta molt deficitari amb aforaments tan reduïts. Per altra banda moltes activitats programades s’han de cancel·lar per imponderables mèdics derivats de la pandèmia, la qual cosa requereix també de suport específic a les companyies, als dramaturgs i a tots els treballadors tècnics d’aquests espectacles.” Fet que entenem i compartim. 

Però i el sector de la l’hostaleria i la restauració? Neveres plenes, treballadors recuperats dels ERTE, ocupació del 100% en els allotjaments, anul·lacions reserves…es decideix tancar i pel Govern català no hi ha cap mena d’impacte per aquest sector? És el segon cop que se’ns tanca d’un dia per l’altre, i sense cap conseqüència per aquest Govern que, dia a dia, demostra la seva incompetència en la gestió de la pandèmia. I ara a més, llegim pels mitjans que ens tornaran a obrir les comarques perquè no hi ha hagut cap incidència greu derivada de la Setmana Santa. 

L’arbitrarietat del Govern, donant ajuts a uns i a d’altres no, pel pes mediàtic dels sectors, no és més que la constatació de política de cops de cec, la manca d’estratègies i de sentit comú. Un cop més el Govern de Catalunya ens deixa de banda, i empitjora la greu situació econòmica dels hostalers i hostaleres d’aquest país, Les quatre Federacions us exigim compensar a les societats mercantils i civils, autònoms i persones físiques empresàries que realitzen activitats en el sector de l’hostaleria, la restauració i el turisme, per aquest tancament sobtat de l’activitat. 

No ens ha estranyat que hagi estat el mateix mitjà de sempre el que hagi filtrat que dilluns que ve torna la mobilitat intercomarcal. Hem sabut per la premsa de les mesures del Govern, i segur que no s’equivoquen; el sector però, continua sense cap noticia del Govern i dels seus Consellers, ni de les noves mesures ni de l’estimació que hem fet de propostes de gestió sanitària. Després de tot el temps que portem patim les conseqüències i intentant fer aportacions positives, pensem que no demanem res que no ens mereixem. 

Igualada, Tarragona, Girona i Lleida, 20 d’abril de 2021

Josep Castellarnau FEDERACIÓ D’HOSTALERIA DE LLEIDA President
Francesc Pintado ASSOCIACIÓ D’EMPRESARIS D’HOSTALERIA DE LA PROVÍNCIA DE TARRAGONA (AEHT) President
Pere L. Santos FEDERACIÓ INTERCOMARCAL D'HOSTALERIA, RESTAURACIÓ I TURISME (FIHRT) President
Antonio Escudero FEDERACIÓ D'HOSTALERIA DE LES COMARQUES DE GIRONA President

Visto 496 veces Modificado por última vez en Miércoles, 21 Abril 2021 09:57

logotrans

Carrer Pintor Serrasanta, 4
Tels. 93 665 37 54
Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
08860 - Castelldefels Barcelona

 

gencatfullbackgroundwhite90