+34936653754 | contacto

escaen

SALA DE PRENSA

17 Sep

El Sector denúncia l’immobilisme del Govern, prorrogant una setmana més les mesures restrictives.

imgheader787

El Sector denúncia l’immobilisme del Govern, prorrogant una setmana més les mesures restrictives que afecten al sector de la restauració.

Les patronals demanem novament que es valori la modificació de les mesures, ampliant horaris i aforament, així com la modificació dels Plans Sectorial, obsolets.

Creïem que amb la Sentència del Tribunal Suprem s’ha perdut l’oportunitat de facilitat l’obertura de l’oci noctun. amb l’ús del Passaport Covid.

Davant les mesures de contenció anunciades avui pel Govern de la Generalitat, que mantenen les mateixes restriccions d’horaris, aforaments i activitat, per a la restauració i l’oci nocturn, la FEDERACIÓ D’HOSTALERIA DE LLEIDA, la FEDERACIÓ INTERCOMARCAL D'HOSTALERIA, RESTAURACIÓ I TURISME (FIHRT) i la FEDERACIÓ D’ASSOCIACIONS D’EMPRESARIS D’HOSTALERIA DE LA PROVÍNCIA DE TARRAGONA (AEHT) no entenem com, a la vista de les dades epidemiològiques, i d’actuacions de grans ciutats del nostre voltant, encara continuem amb les mateixes restriccions des de fa mesos, i hi ha sectors d’activitat que continuen amb un tancament total.

Després de la Sentencia del Tribunal Suprem autoritzant l’ús del Passaport Sanitari a Galicia, per a la restauració i l’oci nocturn, aquí a Catalunya, esperàvem una reacció decidida a fi de normalitzar la situació, modificant les mesures, i en el seu cas, implementant el Passaport. Fins a la data, sota l’excusa de que els Tribunals Superiors de Justícia anaven tombant la seva regulació, no en parlaven. Ara, quasi 10 mesos després de que el sector els hi plantegés (pels vols de gener i abans de les Eleccions a la Presidència de la Generalitat), escoltem que “han d’estudiar-ho”.

Avui el TSJC ha tornat a tombar l’obertura de l’oci nocturn ja que considera que encara no es donen les circumstàncies per reobrir els locals nocturns i que segueix sent proporcionat mantenir-los tancats a causa de les xifres pandèmiques (¿?). De fet, diuen que el passaport covid és útil, però no pas encara amb determinats nivells d'incidència.

Reiterem que el Govern ha de procedir a la reobertura d’aquells sectors que continuen tancats i la flexibilització de les mesures que encara perduren en sectors com el comerç, la restauració, el turisme o la cultura.

Tanmateix, els Plans Sectorials, aprovats pel PROCICAT el juliol del 2020 han esdevingut totalment obsolets. Ningú de l’Administració s’ha plantejat la seva modificació o fins i tot eliminació? I les distàncies entre comensals en una mateixa taula si no són del mateix grup bombolla? Eliminen la prohibició de grups de més de 10 persones, veiem festivals i aforaments en recintes esportius amb els espectadors sense cap mena de distància, avui s’autoritzen els Castells, i les taules de 6 (interior) i de 10 (exterior), han de mantenir un metre entre les persones que hi són assegudes? Es un sense sentit.

Des de que vam poder tornar a obrir, allà pel mes de maig de 2020, el sector ha disposat de les eines necessàries per a poder tornar a l’activitat d’una manera segura, tant pel seu personal com per als clients. Cal avançar i que el Govern sigui proactiu. A hores d’ara encara no hi ha cap informe ni evidència que parli dels contagis en l’àmbit de la restauració i del turisme. Es hora d’exigir al Govern un canvi.

En quant al diàleg i la comunicació, torna a ser absent. A excepció de la Direcció General de Turisme, cap Departament o Conselleria s’ha fet ressò o s’ha preocupat de la nostra situació: no arriben ajuts des de fa 9 mesos, els ajuts de solvència no es paguen, els concursos del sector s’han disparat un 225%... Les restriccions s’han convertit en una situació endèmica del sector, i els nostres governants, no volen actuar.

Josep Castellarnau
FEDERACIÓ D’HOSTALERIA DE LLEIDA
President


Francesc Pintado
FEDERACIÓ D’ASSOCIACIÓNS D’EMPRESARIS D’HOSTALERIA DE LA PROVÍNCIA DE TARRAGONA (AEHT)
President


Pere L. Santos
FEDERACIÓ INTERCOMARCAL D'HOSTALERIA, RESTAURACIÓ I TURISME (FIHRT)
President

Visto 151 veces Modificado por última vez en Viernes, 17 Septiembre 2021 09:09

logotrans

Carrer Pintor Serrasanta, 4
Tels. 93 665 37 54
Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
08860 - Castelldefels Barcelona

 

gencatfullbackgroundwhite90