+34936653754 | contacto

escaen

HISTORIA

Historia

Han transcorregut 44 anys, des de la Fundació del Gremi d'Hoteleria de Castelldefels i Baix LLobregat i aprovació dels estatuts pels quins es regeix l'entitat des del dia 24 de maig de 1977, va ser una cosa molt important per a l'empresariat del sector de l'Hostaleria de Castelldefels.

Per primera vegada en la història, s'emprenia una acció com aquesta: l'associació de tots els empresaris del sector, grans i petits, on poder plantejar les seves problemàtiques, suggeriments, queixes, etc. amb una mateixa finalitat, la defensa dels interessos del sector hoteler, a través de promocionar conjuntament el turisme de la nostra ciutat, fent d'interlocutor amb les Institucions. En qualsevol camp professional, l'associacionisme és un dels factors clau per aconseguir l'èxit.

En el complex i de vegades capritxós món de l'hoteleria, el treballar en equip, s'ha convertit en una necessitat de primer ordre, i en una premissa fonamental per elaborar un pla eficaç i obtenir resultats en funció del binomi treball rendimiento.1988 un any per no oblidar. Un grup de persones, tots ells empresaris del sector, membres del Gremi d'Hostaleria, persones inquietes i emprenedores, portades de la mà del President, van decidir apostar una vegada més per Castelldefels, i vet aquí els resultats... "La Primera Mostra de Cuina de Castelldefels".

El naixement de la Mostra de Cuina, no era més que el resultat final d'un ventall d'inquietuds, iniciatives i expectatives que havien tingut un llarg període de gestació, i que s'afermaven en la solidesa de nostra extensa i variada mediterrània gastronomia.

Són moltes vicissituds transcorregudes per culminar amb èxit cada Mostra de Cuina; les inclemències del temps, la falta de recursos econòmics, desinterès d'uns quants que no creien en el projecte, però encara així l'èxit estava assegurat, perquè darrere de tot això, hi havia la fe i la constància d'aquell reduït grup d'11 petits empresaris, que amb el seu esforç personal i amb l'ajuda i suport de les casa comercials, col·laboradors, il·lustres artistes, Ajuntament, Generalitat, Diputació, Confraría Gastronómica, etc.. Avui 33 anys després, i a punt de complir-se la majoria d'edat, la Mostra de Cuina és una realitat. El Gremi també s'ha preocupat constantment del servei dels agremiados, per la formació, per l'assessorament legal, per la informació, per impulsar iniciatives comunes que ens ajudin a aprendre més i treballar encara millor. L'entitat no tindria valor sense la feina individual de cada un dels associats i sense la voluntat de dedicar hores i esforços als projectes comuns la Junta Directiva. El setembre de 1995, es va editar la primera revista del Gremi i el primer Plànol Gastronòmic Turístic de Castelldefels, per ser utilitzat com a instrument al servei dels associats, per a la difusió d'activitats d'interès comú i més clara difusió de les activitats del Gremi, remarcant l'esforç i la il·lusió que han fet possible la continuïtat de la mateixa.

A través d'una àrdua tasca el juny de 1997, es va aconseguir formalitzar una Guia d'Hotels, Apartaments, Restaurants i Bars de Castelldefels, que recull tota la gamma de serveis turístics, amb l'objectiu de fomentar conjuntament l'oferta real de la població.

La voluntat del Gremi, era per presentar-la a les Fires nacionals i internacionals a les quals assisteix, on apareix la informació conjunta i no en fullets variats com es venia fent. La realització de la Guia va ser subvencionada per la pròpia entitat, l'Ajuntament i pels empresaris industrials del sector.

És una guia tècnicament molt pràctica i de fàcil consulta.Por primera vegada el Gremi va ser guardonat amb el Diploma Turístic de Catalunya el dia 18 de desembre de 1997. L'esmentat diploma, es va fer lliurament en reconeixement al treball realitzat, donant ànims a seguir en la línia que té marcada l'associació.

Conscients de la necessitat que suposa el creixement i desenvolupament dels establiments d'hoteleria, respecte a la qualitat i la preparació del personal, des de l'any 1997 es va treballar per crear l'Escola d'Hostaleria de Castelldefels, naixent del pit del Gremi d'Hostaleria, per a després adquirir personalitat jurídica pròpia. L'Escola d'Hostaleria es va inaugurar el 26 de març de l'any 2001, després d'una llarga etapa, amb l'objectiu de dignificar la professió, la seva activitat està dedicada principalment a la Formació.

Dins dels objectius marcats per l'associació el 20 de desembre de l'any 1999, es va presentar el Receptari recopilatori dels dotze anys de les Mostres de Cuina. A l'esmentat receptari s'inclou una breu història de la mateixa i un apartat amb les reproduccions dels cartells que han estat targeta de presentació en cada una de les edicions. En aquests moments s'està treballant per fer el segon Receptari recopilatori, que englobi les vint Mostres de Cuina. En l'actualitat 185 empreses formen part del Gremi, entitat que els assessora en totes les facetes de la seva activitat. Entre els principals serveis que l'organització empresarial ofereix als seus associats destaquen:

Portal del Gremi d'Hostaleria de Castelldefels i Baix LLobregat, amb la presència de tots els establiments agremiados per sectors. Han estat alguns els presidents que han presidit el Gremi d'Hostaleria durant aquests 44 anys, aportant-ne cada un el seu granit de sorra per realitzar les següents accions de promoció:

 • Organització de les Mostres de Cuina.
 • Guies d'Hotels, Restaurants i Bars.
 • Plànols Gastronòmics.
 • Revistes i Butlletins del Gremi.
 • Receptari Gastronòmic de les Mostres de Cuina.
 • Assistències a les Fires nacionals i internacionals de Turisme.
 • Assistències a Congressos Nacionals de Restauració.
 • Participació en la Cavalcada de Reis.
 • Consultes gratuïtes amb advocats.
 • Descomptes en assegurances.
 • Informació sobre legislació actualitzada.
 • Disponibilitat de personal de pràctica als establiments agremiados, dels cursos de Formació Ocupacional.
 • Borsa ús Implantació d'autocontrols de Seguretat Alimentària (APPC).
 • Tràmits en la Direcció General de Salut Pública: Petició d'Autorització Sanitària i presentació d'instàncies i recursos.
 • Publicitat i promoció turística gratuïta, en Fires nacionals i internacionals.
 • Tràmits en la Direcció General de Turisme: Altes, Baixes, Canvis de titularitat, categoria i/o activitat.
 • Obtenció de fulls de reclamació i cartells informatius de venda o prohibició de tabac i alcohol a menors.
 • Descompte en l'obtenció del Certificat de Manipulador d'Aliments. Els cursos es realitzen a l'Escola d'Hostaleria.
 • Tràmits d'obtenció de les plaques, R, RB, B, H segons la normativa vigent.
 • Inserció gratuïta a les publicacions del Gremi i en el Plànol Gastronòmic.
 • Consultes en assessoria laboral i fiscal gratuïta.
 • Distintiu del Gremi.
 • Invitació a participar i assistir a la Mostra de Cuina.
 • Participació en Jornades i Rutes Gastronòmiques.
 • Subministrament del conveni d'Hostaleria.
 • Creació de l'Escola d'Hoteleria de Castelldefels.
 • Fundació i Presidència de la Federació d'Hostaleria i Turisme del Baix Llobregat.
 • Realització de les "I, II, III i IV, Trobades Gastronómiques del Baix Llobregat".
 • Realització de Cursos de Formació Ocupacional de la Generalitat per a empresaris i personal aturat i actiu.
 • Col·laboració en el concurs per elegir el plat típic de Castelldefels, denominat "TALLICON".
 • Conferències i xerrades, relacionades amb l'hoteleria Seu pròpia del Gremi d'Hostaleria, compartida amb Turisme de Castelldefels.Así com els establiments nous que han apostat per Castelldefels. Avui més que mai no s'ha de felicitar a tots aquells que han fet possible que aquesta entitat segueixi visqui amb força i il·lusió.
 • Entre els nostres objectius prioritaris està en posar en marxa el Consorci de Turisme de Castelldefels, l'edició d'una nova Guia de Restaurants i Bars de Castelldefels, la creació de la Pàgina Web del Gremi i un major nombre d'associats, fer que tots considerin el Gremi d'Hostaleria com seu. L'Entitat on dirigir-se per aportar noves idees, recollir possibles queixes o valorar noves situacions. Esperant que en un curt període de temps, tots, des del més jove fins al més antic de la zona, unim esforços per aconseguir les nostres metes.

logotrans

Carrer Pintor Serrasanta, 4
Tels. 93 665 37 54
Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
08860 - Castelldefels Barcelona

 

gencatfullbackgroundwhite90